Trafik Sigortası Fiyat Artışı Hakkında

arkadaşlar selam son günlerde aracına zorunlu yoğunluk sigortası yaptıran var mı fiyatların ağırbaşlı arttığı söyleniyor?
Ocak 2016 da sigorta yaptırmam gerekiyor sanırım baya üstelik edecek güzeşte seneye için kaskoda var her yıl dünya para...

Konu hakkında aşağıdaki yazıya ulaştım internetten
19 milyon araç sahibi şokta: ıztırari seyrüsefer sigortası bir yılda üç defa arttı

Bir sene evvela 250, 300 liraya yaptırılabilen mecburi yoğunluk sigortası, bu yıl neredeyse üç huzur elan pahalıya emtia olmaya başladı.

Fiyatlardaki artışları vatandaşlara açıklama etmekte güvenilir sıkıntı yaşadıklarını özetleyen başşehir kredi Sigorta Yöneticisi Hasan Nazikoğlu, isteğe vabeste olarak yaptırılan kaskoda hakeza bir terakki yaşanması durumunda kasko yaptıranların sayısının yarı yarıya azalacağını belirtti. Nazikoğlu, “Mecburi olduğu için vatandaş eziliyor, sıkılıyor amma gine bile yaptırıyor. çünkü yaptırmak zorunda. sair çaresi yok.” dedi. ıztırari trafik sigortasına son 6 ayda 8 kez zam geldiğini belirten Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, zorunlu sigortada degaje bedel uygulamasının kalkması gerektiğini belirtti. mavera yandan Türkiye sayımlama Kurumu'ndan alınan veriler bile zorunlu seyrüsefer sigortası ve kaskoda yaşanmış olan bedel artışlarının umumi enflasyonu dahi mafevk çekecek seviyelerde bulunduğunu gözler önüne serdi.

Sigorta şirketlerine 1 aile 2014 tarihinden itibaren tarifeyi erkin olarak tayin hakkı verildi. Bu yolla, primlerin kompetitif ortamda belirleneceği söylendi. üste yoğunluk geçmişi necip olan kişilerin bile daha amelî fiyatlarla poliçe düzenlenebileceği kaydedildi. ancak vaat edilen tam anlamıyla gerçekleşmedi. zorunlu gidiş geliş sigortası primleri, münhasıran 2015'in ilk aylarından bu yana kademeli olarak vahim artış gösterdi. Geçtiğimiz yıl 250-300 liralık bandında olan yoğunluk sigortasını bu sene yenilemek isteyen kişiler, 800 lirayı gözden yollamak zorunda kalmaya başladı. Hasarı olanlarda bu numara bin lirayı buldu. başşehir yüreklilik Sigorta Yöneticisi Hasan Nazikoğlu'nun verdiği bilgilere göre mayıs ve hazirandan sonra ıztırari gidiş geliş sigortasına dehşetli bir bindirim geldi. Acenteler, geçtiğimiz sene 250-300 liraya gidiş geliş sigortasını yaptıran müşterilerin bu sene üç kata vasıl oranda zait ita hareket etmek zorunda kalmasının sebebini ifade etmek için tehlikeli emek harcıyor.

0 yorum: